Cursus Bodembiologie

In Nieuws on

Deze cursus is geschikt voor iedere agrariër, beheerder of particulier die een stuk grond beheerd. Ook geschikt voor mensen met paarden / hobbyvee die graag willen dat hun dier een evenwichtig dieet van eigen grond kan grazen.

Doel
Uitleg bodemproblematiek, ziekteweerbaarheid en efficiëntie van de bodem vergroten. Inzichten verschaffen over een gezonde bodem en wat daar mee samenhangt. Opbrengstverhogen of juist meer bloei en kruiden stimuleren. Zowel bij gras als akkerteelt.
Praktische oplossingen aanreiken voor een goed bodembeheer. Toepasbare bodembiologie voor de praktijk.

Omschrijving
In deze cursus wordt de algemene bodemproblematiek (wat zijn de oorzaken en wat doe je eraan), structuurbederf, ziektes, plagen, bodemmoeheid, grondbewerking, bemesting en bemonstering behandeld. Daarnaast wordt toepasbare bodembiologie uitgewerkt.

Inhoud
3 dagdelen, structuurbederf, ziektes, plagen, bemesting en biologie, bemonstering, bodembiologie (organismen), grondbewerking, stofwisseling, grondstoffengebruik e.a.

Docent
De cursus wordt gegeven door René Jochems. Hij is 30 jaar bewust werkzaam met bodembiologie. Als zoon van een boomkweker in Zundert weet hij alles van bodemmoeheid, vruchtbaarheid en teeltproblemen. Dat zette hem op het spoor van bodembiologie. Naast kwekers van vaste planten en bomen adviseerd René akkerbouwers en melkveehouders door heel Nederland en België. Ook op het gebied van het beheer van natuur en landgoederen geeft hij advies over de bodem. Hij weet de lesstof zo te brengen dat het zowel voor mensen met een meer technisch/ scheikundige achtergrond als ook voor mensen met een meer huis-tuin-en-keuken basiskennis te volgen én boeiend is. Daarnaast is hij erg flexibel en in staat per direct zijn verhaal op de groep en vragen tussendoor af te stemmen. Met zijn enthousiasme en kunde houdt René uw aandacht elke seconde vast.

Praktische informatie:
In januari en februari wordt deze cursus aangeboden in Markelo in het Beaufort.
3x een avond van 19:00-22:30. Op de donderdagavonden: 12, 26 jan en 9 feb
Locatie: Burgemeester de Beaufortplein 1, 7475 AG Markelo

De kosten voor de cursus zijn € 363,- (inclusief BTW). Voor deelnemers uit Markelo geldt een speciale korting. Zij betalen € 333,- (inclusief BTW).

Opgeven: Stuur een mail naar Kristianne van der Put (Kristiannevdput@vlechtwerk.nu, 06-50871967). Heb je specifieke vragen? Mail deze dan ook!

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*