Rogge oogsten voor St. Joapik 23 juli

In Geen categorie on

Gisteravond hebben we ter voorbereiding op St. Joapik van komende zaterdag het eerste rogge bij Camping De Keite met de hand gemaaid en gebonden. Met maai-uitleg van Frits Assink en bind-uitleg van Gerda Altena werden er mooie garven gemaakt. Ondanks het buitje regen, maar mede door de heerlijke pannekoeken van Wilma Roeterdink, was het een geslaagde avond.

Stichting Maarkels Landschap organiseert een unieke landdag met de naam: Sint Joapik Markelo Machtig Mooi. Zaterdag 23 juli van 10:00 tot 17:00 vindt deze landdag plaats bij Herberg de Pot en zullen traditionele landbouwproducten zoals graan, het meel en het brood centraal staan. “Haast-vergeten” landbouwtechnieken zullen in beeld en geluid te zien en te horen zijn. Lokale streekproducten kunnen worden gekocht en geproefd bij de vele kraampjes . Tevens zullen er de gehele dag door lezingen worden gehouden omtrent St. Joapik, Archelogie in Markelo, de Patrijs terug, Biologische landbouw, Historische gerechten, Knooperven, Kiekeboeren etc.

Al met al een dag waarbij het Maarkels Landschap en een groot aantal organisaties zich presenteren aan het publiek. Een dag voor iedereen die het plattelandsleven een warm hart toedraagt. U zult versteld staan wat er in onze eigen streek allemaal nog verbouwd en geproduceerd wordt.

20160720_202757

20160720_201047

20160720_201226

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*