Boekje ‘Het eetbare erf’

In Nieuws on

De Stichting Maarkels Landschap heeft aan een groep Markeloers de gevraagd om verhalen te vertellen over de kook- en eetgewoontes in het vroegere Markelo.
Van deze verhalen is met subsidie van het RABO coöperatiefonds een boekje verschenen dat met veel plezier en inzet is samengesteld. Het is een mix geworden van ouderwetse gezelligheid en modern tafelen.

De groep is onder leiding van Alie Schreurs en Ada Groot Jebbink enkele avonden bij elkaar geweest om te koken en te bakken met recepten van vroeger, toen men alleen in de zomer verse groenten had en voor de winter voorraden maakte door middel van wecken, drogen of inzouten.
De bijbehorende verhalen maakten deze avonden tot onvergetelijke gebeurtenissen. Deze verhalen en recepten mogen niet verloren gaan. Ook de jonge generatie mag weten hoe ‘ Jan in de zak’ gemaakt werd.
Gelukkig is het weer helemaal van deze tijd om zelf een moestuin te hebben en er verschijnen gelukkig steeds meer fruitbomen op de erven. De verhalenclub was nog lang niet uitgepraat over de eeuwenoude tradities en gebruiken.

We hopen dat u net als de verhalenclub veel plezier beleeft bij het lezen van de verhalen en het toepassen van de recepten.

U kunt dit boekje voor € 10,- bestellen bij de Stichting Maarkels Landschap door een e-mail te sturen naar hazewinkel@maarkelslandschap.nl

eetbareerf