Appels en peren persen bij Maarkels Landschap

In Geen categorie on

Komende zaterdag is het weer zo ver. Na een jaar afwezigheid door kapotgevroren bloesem, perst Maarkels Landschap dit jaar gelukkig weer appels en peren. Ook dit jaar was het toch wel even spannend hoe het met de opgaves zou lopen vanwege de warmte en oogst wat juist veel vroeger rijp was dan andere jaren.

Zaterdag 22 september staan we van 08:00 tot 17:00 op het kaasplein in Markelo. Opgeven kan hiervoor niet meer, want we zijn helemaal volgeboekt. Maar geïnteresseerden in Maarkels Landschap of het procedé fruitpersen kunnen natuurlijk altijd langs komen om een kijkje te nemen.  Daarnaast verkopen we ook pakken appelsap!

Op 13 oktober aanstaande wordt een tweede fruitpersdag door Maarkels Landschap georganiseerd. Voor deze dag is er nog plek. Opgaves van 100 kilo en meer aan fruit kunnen gemaild worden aan maarkelslandschap@gmail.com onder vermelding van naam en contactgegevens. Het geperste fruit kan direct worden meegenomen in vijfliter pakken. 100 kilo fruit geeft circa 70 liter sap en de perskosten bedragen € 5,50 per pak. U dient contant te betalen. Na opgave krijgt u bericht hoe laat u verwacht wordt.

Wilt u eigenlijk minder pakken sap dan de hoeveelheid appels die u meebrengt dan doet u Maarkels Landschap een plezier door de rest van de appels aan ons te schenken

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*