Iets te vieren’ met Het Eetbare Erf en Verbindend groen

In Geen categorie on

Uit handen van Alie Schreurs ontvingen Dineke en Jan ten Hove op 20 december de nieuwste uitgave van Het Eetbare Erf. Het boekje met de toepasselijke naam “Iets te vieren” is samengesteld met talloze recepten voor ontbijt, lunch en diner op momenten dat men iets te vieren heeft. Het boekje is te koop bij Boek- en Kantoorvakhandel Prins, Infocentrum Markelo, De Kaaswinkel Markelo en Fotostudio Markelo. De laatst genoemde is voor een deel verantwoordelijk voor het beeldmateriaal dat gebruikt is in deze 3e uitgave van Het Eetbare Erf. Deze uitgave is evenals voorgaande uitgaves vormgegeven door Jan Willem Muilerman die dit keer hulp kreeg van Sanne Blankenstijn. Hiermee is het boekje een lokale samenwerking.

Achterin het boekje zijn een aantal diamanten bruidsparen in het zonnetje gezet. In het thema “iets te vieren” passen deze bruidsparen natuurlijk voortreffelijk. Jan en Dineke ten Hove kregen de primeur om, weliswaar op gepaste wijze het boekje als eerste te kunnen bekijken.

Voor het boekje hebben Mini Tempelman, Alie Schreurs, Gerrit Oosterkamp, Henk Jansen, Diederik Roeterdink en Gerrie Oplaat veelvuldig recepten uitgewerkt voordat besloten werd om de receptuur wel dan niet een plek in het boek te geven. Geen alledaagse kost maar gerechten gemaakt met ingrediënten van het eigen erf en waarmee duidelijk ‘iets te vieren’ valt. “We denken dat het boekje in de komende decembermaand een leuk kado-idee is voor onder de kerstboom of in de schoen”, vertelt Alie Schreurs enthousiast.

Verbindend Groen

Het 2e deel van de avond stond in het teken van GROEN.  Verbinding maken tussen erven en bewoners in de buurt Ulkenend middels heggen langs de slingerende klinkerwegen werd met verve gepresenteerd door buurtgenoot en initiator Diederik Roeterdink / Maarkels Landschap. Dit fraaie, landschappelijke plan is uitgewerkt en afgestemd met de buurt (14 erven doen actief mee!), gemeente en provincie. De subsidieaanvraag is de deur uit en de lichten lijken allemaal op groen te staan. Dit plan is samenwerking/overleg met Dynamiek Stokkum gecombineerd met groene ontwikkelingen rondom de basisschool. Daar is dit jaar al een bloemenweide aangelegd. Deze zal verder worden uitgebreid als Ecozone, welke ook educatief een rol krijgt binnen het Eco-school onderwijs. Een nieuwe “Brink” als rust-, oplaad-, informatiepunt en twee spiksplinternieuwe wandelpaden zijn de concrete ingrediënten om al het (nieuwe) groen in Stokkum nog beter te verbinden. Zie onderaan een mooie inspirerende video…

https://www.youtube.com/embed/zVeHhdlDvbk

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*