Open Kerkdagen in teken van Kerk Preuverieje

In Nieuws on

De Martinuskerk is er voor alle Markeloërs. Ook niet-Markeloërs mogen zich Markeloër voelen in de Martinuskerk. Tijdens de Open Kerkdagen iedere donderdag tussen 10.30 en 13.30 uur in de periode van 18 juli tot en met 22 augustus laat de Martinuskerk haar gastvrijheid blijken aan iedereen die iets wil proeven, zien of meemaken van het geloof. Letterlijk wordt er samen genoten van proeverijtjes en een passend verhaal in Maarkelse stijl tijdens de ‘Kerk Preuverieje. 

De Kerk Preuverieje wordt met medewerking van de werkgroep ‘Het Eetbare Erf’ van Maarkels Landschap georganiseerd. Inmiddels is er al enthousiast proefgedraaid en zijn de gerechtjes die tijdens de Open Kerkdagen geproefd kunnen worden vastgesteld. De vrijwilligers van ‘Het Eetbare Erf’ gaan namelijk ‘live’ verschillende gerechten uit vroeger tijden bereiden en zullen er vast en zeker prachtige verhalen bij weten te vertellen. De proeverij is gelinkt aan een bijbels thema. Tijdens de zondagse erediensten in deze periode zal hier aandacht aan besteed worden.

Maar er is meer. Laat u verrassen door de mooi gedekte tafels met bijpassende aankleding in de Martinuskerk. En geniet van de foto-expositie, die geheel in het teken van het thema wordt ingericht en gedurende de weken van de Open Kerkdagen te zien is in de kerk. Want ook de fotografen van Fotostudio Markelo hebben een groot aandeel in de organisatie van dit evenement. Zij hebben op geheel eigentijdse wijze de gerechten vastgelegd, maar dat niet alleen, ze hebben er een bijzonder tintje aan gegeven dat we nog even geheim houden, maar wat zeker het bekijken waard is. Daarnaast zullen Marian Waanders en Marjan Noteboom actief foto’s maken tijdens alle Open Kerkdagen en u graag vertellen over hun passie voor de fotografie.

De Martinuskerk voor alle Markeloërs nodigt naast alle Markeloërs ook alle niet-Markeloërs van harte uit om te komen proeven en ervaren. De Open Kerkdagen worden mede mogelijk gemaakt door de ondernemers en ondernemende noabers uit Markelo. Hierdoor is het mede mogelijk gemaakt om bezoekers tijdens de Open Kerkdagen aan te laten schuiven.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*