Voortgang onderzoek Maarkelse Grond in Wagenings lab

In Geen categorie on

Een van de wensen van Stichting Maarkels Landschap is het terugbrengen van oude granen op akkers in en rondom Markelo. Wij, Marijn Verweij en Annet Lindhout (studenten van de Universiteit van Wageningen), willen de stichting daar een handje bij helpen. Tijdens een periode van onze studie Plantenwetenschappen aan de Wageningen Universiteit doen wij een kiemproef met oude granen op grond van akkers uit Markelo.

Een aantal weken geleden hebben we grond gehaald van deze akkers. Deze grond is verdeeld over verschillende bakken, waarin we Tarwe, Rogge, Spelt, Haver en Boekweit hebben gezaaid. Inmiddels staan de planten boven, wat er wel leuk uitziet.

We schrijven een advies teeltwijze voor de vrijwilligers van de stichting die voor deze akkers gaan zorgen. Daarnaast kijken we welke granen het best ontkiemen en het best groeien op welke van de vier akkers om Stichting Maarkels Landschap te helpen met de keuze welk graan waar gezaaid gaat worden. Met een beetje geluk zien jullie volgend jaar deze granen terug op enkele akkers in Markelo.

 

Kiemproef granen in klimaatcel

(Kiemproef granen in klimaatcel)

 

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*